Wie zijn wij

Wie zijn wij

Maak kennis met de ene helft...

Het is inmiddels al meer dan vijftien jaar geleden dat ik enthousiast ben geraakt van fotografie en alles dat daarbij komt kijken. In mijn studietijd maakte ik deel uit van de fotografiecommissie van mijn studievereniging. In de begintijd daarvan gingen we met eenvoudige camera’s op pad, maar ik wilde meer dan ‘kiekjes’ vastleggen. Toen ik daarom de stap nam om hiervoor een spiegelreflex camera aan te schaffen, werd wel even raar gekeken: zo’n apparaat durf je toch niet mee te nemen naar een feest? Uiteindelijk was iedereen heel blij dat ik dit wel aandurfde want mijn foto’s bleken heel goed in de smaak te vallen, zo goed zelfs dat ik enige tijd in mijn eentje de hele fotocommissie heb mogen zijn. In de jaren daarna heb ik mijn arsenaal foto-apparatuur flink uitgebreid om te kunnen blijven groeien.

Inmiddels werd ik natuurlijk ook door familie, vrienden en kennissen gevraagd om vooral mijn camera mee te nemen als ik ergens heen ga (feesten, huwelijken, en ja, zelfs rouwmomenten). Het is ondertussen bijna ondenkbaar dat ik ergens ben zónder foto’s te maken. En dan wordt steeds vaker gevraagd: “jij en jouw fotografie… waarom doe je daar eens niet wat mee?” Goede vraag! Ondertussen is mijn vrouw ook enorm gegroeid in haar kennis van fotografie, en heeft zij dezelfde passie te pakken. Voor ons is het dus een vanzelfsprekende stap: wat eerst een hobby was, is nu uitgegroeid tot Sprekend Licht fotografie!

Voor het koor van mijn vrouw kan ik mijzelf ondertussen trots de ‘vaste fotograaf’ noemen, ik vind het geweldig om te zien hoe blij mensen van de foto’s worden. Daarnaast kan ik al trots op mijn lijstje afvinken dat het Centrum van de Kunsten in Spijkenisse een aantal van mijn foto’s gebruikt als promotie-materiaal.

Vertel mij maar: wat wordt de volgende gelegenheid die ik vast mag leggen?

– Jan-Willem Baggerman

... en de andere helft van Sprekend Licht

... en de andere helft van Sprekend Licht

Al sinds ik Jan-Willem heb leren kennen in 2011, sjouwt hij zijn camera overal mee naar toe. Logisch dat ik dan ook steeds meer interesse heb gekregen in de ins en outs van fotografie. Nu delen wij dezelfde passie om de mooiste plaatjes te schieten.

Mijn eerste stappen in de fotografie heb ik gezet met een digitale camera waarbij ik in eerste instantie alle instellingen door de camera liet bepalen. Door een beetje af te kijken van mijn betere helft, kwam ik al een heel eind met leuke foto’s maken. Ook groeide hierbij mijn inzicht om met de juiste instellingen de foto helemaal naar mijn hand te zetten. Nadat ik over ben gestapt op een professionelere camera is dat helemaal snel gegaan. Meerdere workshops en veel foto’s later, is mijn kennis in fotografie enorm gegroeid, en leer ik nog steeds bij van mijn betere helft.

De afgelopen jaren ben ik dus enorm gegroeid om als goede tweede fotograaf samen met mijn man jullie speciale momenten, hoe groot of klein dan ook, vast te leggen met onze passie.

– Sylvana Baggerman

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Onze belofte

  • ‘Laat beelden je verhaal vertellen’ is ons motto: onze foto’s zeggen meer dan duizend woorden
  • Wij oefenen onze passie altijd vol energie en enthousiasme uit
  • Wij leveren foto’s waarmee je de emotie van het moment helemaal terug kan halen
  • Voel je een klik met ons, dan zie je die terug in de beelden! 

Contactgegevens

Over ons

Sprekend Licht fotografie

KVK: 82349452

BTW-id: NL003674263B73

IBAN: NL17 ABNA 0101 2652 47

Email: [email protected]

Telefoon: 06 51 963 963

Whatsapp: 06 51 963 963